עדיין לא מנויים? יש סרטים בחינם!!!

שלום שלום!!!
ראשית, הבלוג שלנו עבר דירה, אז אפשר לעבור לבלוג החדש שלנו בדף הבית: www.meirkids.co.il
דבר שני - גם אם אתם לא מנויים, אתם יכולים להנות מהסרטים החינוכיים שלנו בערוץ מאיר לילדים! מבין כל הסרטים שלנו הפרשנו "תרומה גדולה" של סרטי ילדים לצפייה ישירה בחינם! כנסו: meirkids.co.il/sets/free

27.4.2012

המתכונים שלנו סלטים ומנות ראשונות

המתכונים הראשונים שהגיעו אלינו!!
כל הכבוד לשולחים הראשונים!



סלט גזר:                                                                                                                    

מקלפים ארבע גזרים וחותכים לגפרורים.
מלעמלה מפזרים מלח, שום כתוש, קצת חומץ, כף וחצי רוטב סויה.
מרתיחים בסיר מעט שמן ושופכים אותו מעל השום. מערבבים את הכל..

חשוב לציין המלח, השום והשמן אוקראיני!!


סלט  פתיתים                                                                                                
החומרים: 3 כפות שמן זית
 500  גרם פתיתים (רצוי בשלושה צבעים)
4  כוסות מים רותחים
1  כפית מלח

2  עגבניות
1  פלפל אדום
1  פלפל צהוב
2  בצלים ירוקים
צרור נענע
לרוטב: 2  כפות חומץ בן יין לבן
6  כפות שמן זית
1  כפית חרדל
1  כפית מלח
    פלפל שחור

אופן ההכנה:1.מבשלים את הפתיתים ומחממים את השמן בסיר, מוסיפים אש נמוכה 6 דקות. מכסים את הסיר, מחכים עוד 5 דקות לפחות.
2.בינתיים, חוצים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים והנוזלים וקוצצים לקוביות. חותכים לקוביות גם את הפלפלים. קוצצים דק את הבצלים והנענע.
3.מניחים את כל הירקות בקערה. מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים על הירקות. מניחים לתערובת לעמוד בערך חצי שעה
4.מערבבים את הפתיתים כשהם עוד חמים עם הירקות המתובלים. ומקשטים בעלי נענע

 
 
קיגל איטריות                                                                                                               
מתכון ל1/4 חבילת איטריות
1/4 חבילת איטריות
1/2 כפית מלח
ביצה
למי שרוצה קורט פלפל שחור.

אופן ההכנה:1.מבשלים לכ-5 דקות 1/4 חבילת איטריות.
2.שוברים את הביצה ומקשקשים לתוך האיטריות המבושלות
3.מוסיפים 1/2 כפית מלח
4.יוצקים למחבט ומשטיחים
5.לאחר כ-10 דקות הופכים
6.לאחר כ-5 דקות מוציאים
7.חותכים לאיזה צורות שרוצים
8.אוכלים...

 בתיאבון!
ריקי קליין
דגים לשבת מבושלים ברוטב מרוקאי (כבוד!)!!

המצרכים:
 פרוסות דגים לפי מספר הסועדים ( רצוי דגי אמנון, סלומון.)
 2 גמבה
 צרור כוסברה
 5-7  שיני שום קלופים
 2-3  פלפלים חריפים ירוקים.


לתיבול:
2 כפות פפריקה מתוקה.
 כפית פלפל שחור.
 כף כמון.
 מלח
 וחצי כוס שמן .

אופן ההכנה:

משרים בסיר את פרוסות הדג במיץ לימון בוזקים כף מלח. לאחר כשעה שוטפים את הדג במים.
פורסים את הגמבה לטבעות ומניחים בתחתית הסיר, מעליהם מסדרים את פרוסות הדג.
מעל הדג קוצצים את הכוסברה,מניחים את שיני השום הקלופים ואת הפלפלים החריפים.
מכינים את הרוטב: בכוס שמים את הפפריקה, פלפל שחור, כמון, ומלח,וחצי כוס שמן מערבבים היטב
שופכים על הדג בתנועות סיבוביות ,ומוסיפים 4\3 כוס מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כ 15 דקות .

בתאבון!!!
 נעה מויאל


סלט - לבבות דקל

לבבות דקל (פרוסות) 2 פחיות
עגבניות קטנות חצי קילו
חומץ בלסמי 2 כפות
בזיליקום טרי (טרי) 3 עלים
נשמה של ערוץ מאיר

מכניסים הכל לקערה מערבבים היטב מברכים אוכלים ואומרים כל הכבוד לערוץ מאיר לילדים


בתיאבון מיקירה


כל מי ששלחו מתכונים במצגות, אנחנו מנסים למצוא איך להעלות את המצגות לבלוג, בינתיים אתם יכולים לשלוח לנו מתכון עם 2-3 תמונות שנעלה יותר בקלות לבלוג...

שבת שלום!
שנזכה להבין דברים טעימים לשבת
ולעזור במטבח בכייף
[ולשטוף את הכלים]


3 תגובות:

בתיה אמר/ה...

ממש יפה יקירה פשוט מגניב

אנונימי אמר/ה...

מגניב יקירה

ליאל שמילה אמר/ה...

של יקירה נראה טעים וזה ממש טוב של ריקי אני לא יודעת ושל נעה נראה נחמד כי אני אוהבת דגים

הוסף רשומת תגובה

אתם מוזמנים להוסיף תגובה !!!