עדיין לא מנויים? יש סרטים בחינם!!!

שלום שלום!!!
ראשית, הבלוג שלנו עבר דירה, אז אפשר לעבור לבלוג החדש שלנו בדף הבית: www.meirkids.co.il
דבר שני - גם אם אתם לא מנויים, אתם יכולים להנות מהסרטים החינוכיים שלנו בערוץ מאיר לילדים! מבין כל הסרטים שלנו הפרשנו "תרומה גדולה" של סרטי ילדים לצפייה ישירה בחינם! כנסו: meirkids.co.il/sets/free

21.5.2012

השף הצעיר סלטים ומתכונים אחרים

שפים צעירים- תוספות, סלטים ושונות









 מג'דרה  /  מתן דוד מרחב                                                        


• 1 כוס עדשים חומים - שהושרו ובושלו עד חצי ריכוך
• 3/4 כוס אורז
• 2 כוסות בצל קצוץ
• 2 כפות כמון
• 1 כף מלח
אופן ההכנה:
• מחממים בסיר שתי כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה (כ- 5 דקות).
• מוסיפים לבצל את האורז והעדשים וממשיכים לערבב כמה דקות.
• מוסיפים 4-5 כוסות מים (עד כיסוי מלא)ואת המלח.
• מורידים לאש בינונית קטנה, מכסים ומבשלים 30 דקות.
• אחרי 30 דקות מערבבים ומוסיפים את הכמון.
• מכסים את הסיר שוב ומבשלים עוד רבע שעה עד 30 דקות, או עד שהעדשים רכים. במידה והתבשיל יבש ניתן להוסיף עוד מים.
• כשהתבשיל מוכן, מצננים ומגישים.
• מג'דרה במרוקו, מוגשת בטמפרטורת החדר אם כי ניתן גם לאכול חם.
• בתאבון.


שבלולי פיטריות, בטטות ובצל / משפחת מאיר, אלון מורה                         

בצק:
3.5 כוסות קמח.
חצי שקית שמרית.
חצי חבילת מרגרינה.
1 ביצה.
1 כף סוכר.
1 כפית מלח.
3/4 כוס מים.
ללוש ולהניח שעה במקרר.


מלית:
לטגן בצל ופטריות, להוריד מהאש. להוסיף בטטות חצי מבושלות חתוכות לקוביות, וכן- מלח, פלפל, שום וזעתר.


אופן ההכנה:
לרדד בצק לעובי דק, לחתוך למלבנים באורך- 15 על 5 ס"מ. לפזר שתי כפות גדושות מהמלית, לגלגל, לגלול לצורת שבלול, להתפיח, למרוח ביצה ושומשום ולאפות כחצי שעה.


לאטקס / שאול יצחק רדיז'נסקי                                                                                      

•         לקלף תפוחי אדמה
•         לשטוף את תפוחי האדמה
•         לגרד את תפוחי האדמה
•         לוקחים 2 ביצים ושוברים
•         שמים כף שטוחה של מלח
•         שמים 4 כפות של קמח תפוחי אדמה
•         שופכים שמן על מחבת ומדליקים את האש
•         לוקחים מהעיסה עם כף ושמים במחבת, 
הופכים לצד השני
ו         אחרי ששני הצדדים שחומים מוציאים מהמחבת




פסטלים: / הדס בוזגלו                                                                                               
חומרים-
3 תפו"א מבושלים
2-3 ביצים
מלח
פרורי לחם
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
לוקחים את התפו"א המבושלים ומרסקים אותם לתוך צלחת, מוסיפים בערך כף שטוחה של פפריקה מתוקה,
ומערבבים עד שמקבלים פירה בצבע מעט אדמדם.
לוקחים את 2 הביצים וטורפים אותם בצלחת, וכן לוקחים עוד צלחת ושמים בה פרורי לחם.
מוסיפים בערך כף מלח שטוחה לפירה ומערבבים, וכפית מלח לביצים הטרופות. מערבבים את הפירה עם הביצים.
שוטפים ידיים, לוקחים קצת מהפירה-יוצרים צורת אליפסה שטוחה מעט,  אח"כ טובלים
בפרורי הלחם-עד שהפירה עטוף כולו בפירורי לחם, שמים במחבת (על המחבת קצת שמן-רצוי מחבת גריל), על אש בינונית-
מחכים עד להזהבה והתקשחות (!) של צד אחד והופכים לצד השני, וכך הלאה עם כל הפירה,
חשוב מאד שהפירורי לחם שעוטפים את הפירה יהיו קשיחים אחרי הטיגון-כדי שהפסטל לא ימעך בידיים!..
רצוי להגיש חם!,
בתאבון!
♥הדס בוזגלו♥

חביתה טעימה / רבקה פרלשטיין                                                                                       
מצרכים:
שתי ביצים
מחבת
גזר
קרש חיתוך
סכין
נקניקיה(אם יש-לא חובה)
מלח
כף
אופן ההכנה:
קחו את המחבת ושימו אותה על הגז שיהיה אש בינונית
לשים שמן,לשבור את הביצים(לבדוק שאין דם) ולשים במחבת
לאחר מכן,לחתוך גזר,נקניקיה ולשים במחבת אחד אחרי השני
עדיף,לא באותו זמן. להגדיל קצת את האש לשים מעט מלח
ולחכות שיהיה מוכן.
בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אתם מוזמנים להוסיף תגובה !!!