עדיין לא מנויים? יש סרטים בחינם!!!

שלום שלום!!!
ראשית, הבלוג שלנו עבר דירה, אז אפשר לעבור לבלוג החדש שלנו בדף הבית: www.meirkids.co.il
דבר שני - גם אם אתם לא מנויים, אתם יכולים להנות מהסרטים החינוכיים שלנו בערוץ מאיר לילדים! מבין כל הסרטים שלנו הפרשנו "תרומה גדולה" של סרטי ילדים לצפייה ישירה בחינם! כנסו: meirkids.co.il/sets/free

22.5.2012

השף הצעיר עוד מנות עיקריות









השף הצעיר- עוד מנות עיקריות!



מרק תאילנדי / יהודה מורלי                                               

מצרכים:
עוף שלם
2 גזרים
2 קישואים
2 בצלים
כוס אפונה קפוא
כוס תירס קפוא
כף וחצי כורכום
כף וחצי פפריקה מתוקה
 ½ כפית פלפל שחור
כף מלח
כוס נבטים סיניים
150 גר' מקלוני אורז
כוס כוסברה חתוך דק
כוס בצל ירוק חתוך דק
רוטב סויה 
אופן ההכנה:
1.לחתוך את הגזרים הקישואים והבצלים לקוביות קטנות.
2.להכניס לתוך סיר גדול את העוף הגזרים הקישואים והבצלים האפונה התירס הכורכום הפפריקה ופלפל שחור ולכסות במים. שמים את הסיר 45 דק' בהתחלה על אש גבוהה ואחר כך על אש נמוכה.
3. להוציא את העוף,לחכות עד שהעוף יתקרר ולחתוך אותו לקוביות. להחזיר את העוף חתוך לתוך הסיר.
4.לפני ההגשה מכניסים מלח ומרתיחים את המרק. שמים את המקלוני אורז ואת הנבטים סינים (כ-2דקות). מוזגים לכלי הגשה ושמים את הכוסברה הבצל ירוק מחוץ לאש.
אפשר להוסיף רוטב סויה לפי הטעם.


 




מתכון לצ'ולנט בטעם מזרחי: / רחלי לבנהרץ                                                  


שמים בסיר:
חצי מכמות תפוחי האדמה, בשר, שאר התפו"אף ומעל זה חומוס ו/או שעועית.
מלמעלה שמים 4 חצאי בצל סביב דפנות הסיר וחמש שיני שום שלמות.
מכינים את התיבול בקערה:
3 כפות סוכר חום
2 וחצי כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן
חצי כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה
2 כפיות כורכום
חצי כפית כמון
שופכים את הרוטב מעל הכל, מוסיפים מיםי שיכסו עד הקטניות ומביאים לרתיחה.
מבשלים....



קציצות שניצל / שיר דמארי                                                                                 
מצרכים: -שניצל פילה, או חזה עוף (כ-2 חזה עוף שלמים)
3 כפות קמח
שום כתוש
2 כפות קמח תפו"א
כוזברה קצוצה
3 ביצים
פלפל שחור מלח
כף מיונז
רבע כוס מים
כפית חרדל
אופן ההכנה: חותכים את השניצל פילה\חזה עוף לקוביות
לערבב את כל שאר הדברים בקערה להכניס את חתיכות השניצל\חזה עוף לתוך הבלילה
לחמם שמן קצת עמוק,לוקחים כף מהבלילה ומניחים בשמן החם.
עד להזהבה ולאחר מכן להפוך. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אתם מוזמנים להוסיף תגובה !!!